Nezide TOPUZ

Nezide TOPUZ

Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

1985’te Ankara’da doğdu. 2008 yılında Süleymen Demirel Üniversitesi Ebelik Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyet sonrası yedi ay süreyle özel bir tıp merkezinde hizmet verdi. 2009-2011 yılları arasında Ankara Şereflikoçhisar Merkez Sağlık Ocağın’da görev yaptı. 2011 yılından itibaren sekiz yıl süreyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüksek Riskli Gebelikler/Yoğun Bakım Ünitesinde ebe olarak hizmet verdi. 2018’de Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Ebelik alanında yüksek lisansını tamamladı. Şuan Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı bünyesinde eğitim koordinatörü ve proje yürütücüsü olarak hizmet vermektedir.

2010 yılından bu yana Ebeler Derneği üyesi olan Nezide Topuz, 2015 yılından genel sekreter, 2017 yılından itibaren de derneğin başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

İletişim: nezidetopuz@gmail.com