Ebelik Günleri Etkinlikleri

Türk Ebeler Derneği

Dünya Ebeler Günü 2018 kutlama programları kapsamında; her yıl olduğu gibi Uluslararası Ebelik Konfederasyonu tarafından her yıl açıklanan kaynak bilgi paketi Türkçe ‘ye çevrilerek tüm meslektaş ve akademisyenlerle e-posta, sosyal paylaşım ağları ve web sayfamızdan paylaşılmıştır. Ayrıca “Bana göre Ebelik” teması ile yola çıktığımız ve meslektaşlarımızdan ebeliği tanımlayan ifadeler beklediğimiz video kampanyası renkli görüntüler oluşturmuş, ebeler gününün keyifle kutlanmasını sağladı. Ayrıca Medipol Üniversitesi Ebelik Bölümü Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 1. Uluslararası 2. Ulusal İstanbul Ebelik Günleri kongresinde, derneğimiz tarafından düzenlenen oturum büyük coşku ile izlendi. Kongre katılımcılarının yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen, dernek başkanımız Nazan KARAHAN’ın konuşmacı ve oturum başkanı olarak yer aldığı oturumda, doğumun ve doğum yöntemlerinin tarihsel gelişimini anlatan dernek başkanımız, kültürel köklerimize sahip çıkmak ve bilimsel gelişmeleri takip etmenin önemine değindi. Konuşmasında, gençlere başarılı olmanın yolunun, mesleki bağlılık ve “işini en iyi yapmaktan“geçtiğini ifade eden Karahan, her ebenin hem kendi yaşamının hem de mesleğinin kahramanı olması gerektiğinin altını çizdi.