Davet

Saygıdeğer meslektaşlarım ve kıymetli öğrenciler,

Mesleki gelişimin temel ilkelerinden biri, bilimsel çalışmalarla bilgi üretmek, paylaşmak ve yaymaktır. Sizleri yoğun bilgi paylaşımlarında bulunmak, sosyal ve kültürel etkinliklerle mesleki dayanışmamızı güçlendirmek amacıyla, 6-9 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğiyle düzenleyeceğimiz “5. Ulusal 4. Uluslararası Ebelik Kongresi”ne davet etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz.

İlk kez İstanbul’da 2007 yılında düzenlediğimiz ve ardından uluslararası nitelik kazandırdığımız, her seferinde ilk kez düzenliyormuşçasına heyecan duyduğumuz geleneksel kongremizin 2019 yılı temasını “gelenekten geleceğe ebelik” olarak belirledik. Kongremizde, yaşadığımız coğrafyada ebelik mesleğinin kadim köklerinden gelen bilgeliği, bilimin ışığında geleceğe taşımak istiyoruz.

Kongremizde meslektaşlarımızdan gelen istekleri göz önünde bulundurarak, gereksinim duyulan kurs ve konularla zenginleştirilmiş bir bilimsel içerik hazırladık. Bunun yanısıra bir kadın olarak ebelerin duygusal gereksinimleri, kişisel gelişim ve liderlik konularında farkındalık yaratıcı ve ilham verici konferanslar planladık. Ayrıca genç ebe akademisyenlere davetli konuşmacı olma fırsatı yaratabilmek için, tamamlanmış orijinal çalışmasını/tezini kongrede sunmak isteyen meslektaşlarımızın çalışmaları düzenleme kurulu tarafından değerlendirilecek ve kongre bilimsel programında yer verilecektir.

Ebeler Derneği olarak, sorunların çözümü için gerekli olan anahtarın ebelerin kendisi olduğuna inanıyor, güçlü bir bilimsel alt yapıya sahip, mesleki bağlılığı yüksek ebelerin varlığıyla umut doluyor, çalışmalarımız için ilham alıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm meslektaşlarımızı, ebelik bölümü akademisyenleri ve öğrencilerini, birlikte çalıştığımız tüm ekip arkadaşlarımızı birbirimizden öğrenmek, bilgiyi paylaşarak çoğaltmak ve birlikte güçlenmek için kongremize bekliyoruz.

En derin sevgi ve saygılarımla…

Nazan KARAHAN
Kongre Başkanı